Scoor met je herfst- en winterterras!

Gepubliceerd op 21 september 2021 om 14:01

 

 

 

 

 

De herfst deed zijn intrede. De dagen worden alsmaar korter, donkerder en guurder. We kunnen niet meer van de tuin genieten, maar dat wil niet zeggen dat je terras kaal hoeft te blijven in de winter. Wanneer je dicht bij de ramen en de deur winterharde bloeiende platen plaatst, krijg je al snel het gevoel van een wintergroen terras. Hoog tijd dus om je terras of balkon op te fleuren met potten, manden, bakken en schalen vol herfstbloeiers, wintergroen en bessenplantjes!

 

 

 

 

 

Sfeervolle herfsttoppers

Schaf een paar leuke rieten manden aan en vul ze met (bol)chrysanten. Ze zijn beschikbaar in alle mooie herfsttinten – van bruinrood, wijnrood, oudroze, helderwit tot knalgeel – en bloeien door tot eind november/

begin december. Op een lichte standplaats in de halfschaduw verandert de plant in een prachtig kleurrijke bol.

 

 

 

Herfstbloeiers met wintergroen en -grijs

Vul je bloembakken met bos- en winterviooltjes, bloeiende winterheide, kleinblijvende asters en herfstcyclamen. Allemaal bloeiend en winterhard. Ken je de Kerstroos of helleborus? Dat is dé tuinplant van de maand november en mijn persoonlijke favoriete winterbloeier.

Vul ze aan met wintergroen en -grijs en kleurige bessen zoals zilverstruikje, skimmia of viburnum met zijn knalrode bessen.

 

Vergeet je terrastafel niet en geef een aantal planten er een prominente plek, zodat je er vanuit je huis volop van kunt genieten.

 

 

 

 

 

 

 

Pompoenentijd

Het is ook nog volop pompoenentijd. Ze zijn een absolute must voor je terras. Pompoenen zijn ontzettend decoratief en er is veel keuze in kleuren en maten. Kies een paar mooie exemplaren uit en tesamen met een aantal lantaarns vormen ze een mooie aankleding van je terrastafel.

 

 

 

Overige styling tips voor jouw wintertterras

Vergeet ook zeker niet een mooie plaid, een paar heerlijk wollige sierkussens en dierenvachtjes te voorzien, zodat je ieder knus en zonnig herfstmoment op je terras kan meepikken.

Voor ’s avonds kan je een mooie vuurkorf neerzetten en je terras aankleden met lantaarns in verschillende maten. Gebruik je kerstverlichting om alles sfeervol en subtiel te verlichten.

 

Zeg nu zelf, wie wordt er niet blij van al dat moois op het terras? Ik geniet er alvast heel erg van!

 

Wat is jouw favoriete aankleding van jouw herfst- en winterterras?

 

♡♡♡

 

 

 

Je las een blogartikel van INTERIORISMO by M, het interieurontwerpbureau van Myrjam Ausloos. 

 

Leuk dat je op mijn website bent! 

 

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan door middel van de social media knoppen hier beneden. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

♡♡♡

 

Heb jij zin om je huis te restylen en er een écht pareltje van te maken? Maar je weet niet goed hoe hieraan te beginnen? Ik help je graag bij het creëren van een warme en klassevolle thuis.

 

Je kan meer lezen over hoe ik van mijn passie mijn beroep maakte op de Over Myrjam-pagina. Meer informatie over hoe ik jou - op een totaal ontzorgde manier - help bij het creëren van die klassevolle thuis vind je op de Interieuradvies en -styling-pagina. Op mijn Voor & Na-pagina deel ik graag een aantal foto's met je die een beeld geven van de transformatie die ik in een ruimte kan realiseren.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.