Een nieuwe wind door je woning! 6 tips!

Gepubliceerd op 21 februari 2022 om 14:57

Wanneer je al een tijdje in dezelfde woning woont, heb je wel eens nood aan verandering. Dit is zeker zo wanneer de stijl en het interieur van je woonst al vele jaren niet meer zijn veranderd. Je wil graag een verfrissing en verjonging van je interieur maar een renovatie is meteen een grote kost. 

Wij geven je 10 tips hoe je - met een beperkt budget - een frisse wind door je huis kan laten waaien en met een paar kleine aanpassingen een nieuwe look kunt creëren!

 

Tip # 1 – Reorganize

Allereerst, een supersnelle manier om je huis een update te geven is … je meubels te reorganiseren. Door een beetje te gaan schuiven met je meubilair en decoratie heb je al snel een nieuwe frisse look. Probeer maar!

Inspiratiebeeld van bouwsuper.nl

Inspiratiebeeld van flexa.nl

Tip # 2 – Voeg kleur toe

Herschilder één of meerdere muren in een nieuwe kleur of kies voor een nieuw behang voor je accentmuur.

En of je nu een hele muur in deze kleur verft of het beperkt tot een paar accessoires: het zorgt instant voor een blij gevoel!

 

 

 

Tip # 3 – Vervang je muurdecoratie

Iets simpels als het vervangen van je muurdecoratie kan een ruimte supersnel een totaal nieuwe touch geven. Vervang wat er hangt door een paar andere exemplaren. Of hang er nog wat extra artwork bij.

Wanneer je meerdere printen als collage wilt ophangen, doe dit dan niet lukraak door elkaar. Om de rust te bewaren, ga je best altijd uit van een denkbeeldige horizontale of verticale lijn.

Inspiratiebeeld van interiorismobym.be

Inspiratiebeeld van claudi.nl

 

 

Tip # 4 – Materialen vervangen

Eén van de makkelijkste manieren om je salon een update te bezorgen,  is om simpelweg je sierkussens en plaids te vervangen! 

Vul je huis ook met een paar nieuwe kleurrijke accessoires zoals vazen en andere deco. Door dit te combineren met goudaccenten til je het geheel naar een luxer niveau…

Heb je fotokaders van je familie staan? Vervang ze door nieuwe!

Tip # 5 – Haal groen in huis

Grote kamerplanten zijn nog steeds in! Haal een Strelitzia met zijn sterk groot blad in huis.... Of de Monstera of gatenplant genoemd, een heel eenvoudige plant en een echte blikvanger.

Wil je het liever wat rustiger houden? Het klinkt misschien heel cliché maar het is echt waar. Een mooie bos bloemen in zachte kleuren geeft elk interieur een instant boost. Investeer in een mooie vaas zodat je boeket het best tot z'n recht komt.

Inspiratiebeeld van interiorismobym.be

Inspiratiebeeld van behance.net

 

 

 

 

 

Tip # 6 – Pak ook andere ruimtes aan

Je huis updaten beperkt zich natuurlijk niet alleen tot de leefruimte. Ook de slaapkamer kan een quick touch-up gebruiken. Hoe? Simpelweg door het beddengoed te vervangen. Ga voor kwalitatief beddengoed in lichte stijlvolle kleuren en creëer die boutique chique slaapkamer-look waar je heerlijk kan in wegdromen!

 

Met deze tips heeft je huis zó een nieuwe look! Op welke manier breng jij al eens een frisse wind in je interieur? Of in welke ruimte zou jij wel eens wat verandering willen brengen? Deel het met ons in de reacties onderaan deze pagina.

 

♡♡♡

 

 

Je las een blogartikel van INTERIORISMO by M, het interieurontwerpbureau van Myrjam Ausloos. 

Leuk dat je op mijn website bent! 

 

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan door middel van de social media knoppen hier beneden. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

♡♡♡

 

Heb jij zin om je huis te restylen en er een écht pareltje van te maken? Maar je weet niet goed hoe hieraan te beginnen? Ik help je graag bij het creëren van een warme en klassevolle thuis.

 

Je kan meer lezen over hoe ik van mijn passie mijn beroep maakte op de Over Myrjam-pagina. Meer informatie over hoe ik jou - op een totaal ontzorgde manier - help bij het creëren van die klassevolle thuis vind je op de Interieuradvies en -styling-pagina. Op mijn Voor & Na-pagina deel ik graag een aantal foto's met je die een beeld geven van de transformatie die ik in een ruimte kan realiseren.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.