Haal de lente in huis!

Gepubliceerd op 23 maart 2021 om 14:56

 

De eerste zonnestralen en lentebloemen herinneren ons aan het begin van de lente. Daar wordt een mens toch blij van! Dat fijne gevoel wil je natuurlijk ook in huis halen. Hoog tijd dus voor een lente update!

Dat doe je door meer kleur toe te voegen, bloemen en planten neer te zetten, en andere materialen te gebruiken.

Volg deze tips en jouw interieur ondergaat een ware lente-metamorphose!

Inspiratiebeeld van immo.vlan.be

Inspiratiebeeld van westwing.it

 

 

Tip # 1 – Voeg kleur toe

Na de winter hebben we het allemaal wel gehad met de donkere en sombere kleuren. Bij de lente denk je nu eenmaal aan kleur. Dat komt goed uit, want het Amerikaans kleureninstituut Pantone riep ondermeer 'Illuminating' (13-0647) – een knalgele kleur die puur optimisme uitstraalt – uit tot één van de beide kleuren van het jaar 2021! En of je nu een hele muur in deze kleur verft of het beperkt tot een paar accessoires: het zorgt instant voor een blij gevoel!

Alhoewel deze kleur voor veel zonneschijn staat, moet ik eerlijk bekennen dat het niet helemaal mijn ding is. Maar wat zegt men alweer over kleuren en smaken…? Inderdaad, on n’en discute pas!

Het is wel zo dat kleur een ruimte tot leven brengt.  Vul je huis met een paar mooie kleurrijke accessoires zoals vazen, kussens, plaids en andere deco.  Door dit te combineren met goudaccenten til je het geheel naar een luxueuzer niveau…

 

 

Tip # 2 – Bloemen en planten

Een andere manier om meer kleur toevoegen is door middel van bloemen en planten.

Grote kamerplanten zijn nog steeds hot! Haal een Strelitzia met zijn sterk groot blad in huis.... Of de Monstera of gatenplant genoemd, een heel eenvoudige plant en een echte blikvanger.

Wil je het liever wat rustiger houden? Het klinkt misschien heel cliché maar het is echt waar. Een mooie bos bloemen in typische zachte lentekleuren geeft elk interieur een instant lente-boost. Investeer in een mooie vaas zodat je boeket het best tot z'n recht komt.

Inspiratiebeeld van deborght.be

 

Inspiratiebeeld van deborght.be

 

Tip # 3 – Materialen vervangen

Eén van de makkelijkste manieren om de lente in huis te halen, is om simpelweg je sierkussens te vervangen! Vervang de winterse stoffen voor zomerse varianten! Kies voor linnen of katoen in lichte frisse kleurtjes. Hierdoor wordt je interieur nèt wat lichter, precies wat bij de lente past!

 

 

 

Ook de velvettrend is nog niet voorbij: een materiaal dat naast zachtheid ook luxe uitstraalt.

Dit zijdezachte materiaal geeft net dat chique tintje en zorgt voor een warme gloed in huis. Door de textuur van de stof verandert de kleur bij iedere lichtinval en kun je spelen met de sfeer. Door de mooie kleuren zal velours je kamer opfleuren en echte positieve vibes verspreiden. 

Velvet gecombineerd met goudkleurige accessoires is een combinatie die werkt. Goud heeft hetzelfde effect als velours, het ziet er luxueus uit.

Ga voor een velours fauteuil of bank in een complementaire tint en je hebt meteen jouw statement piece in huis!

Inspiratiebeeld van westwing.nl

Met deze tips is je huis zó klaar voor de lente! Welke van de bovenstaande tips ga jij gebruiken? 

 

♡♡♡

 

 

 

Je las een blogartikel van INTERIORISMO by M, het interieurontwerpbureau van Myrjam Ausloos. 

Leuk dat je op mijn website bent! 

 

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan door middel van de social media knoppen hier beneden. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

♡♡♡

 

Heb jij zin om je huis te restylen en er een écht pareltje van te maken? Maar je weet niet goed hoe hieraan te beginnen? Ik help je graag bij het creëren van een warme en klassevolle thuis.

 

Je kan meer lezen over hoe ik van mijn passie mijn beroep maakte op de Over Myrjam-pagina. Meer informatie over hoe ik jou - op een totaal ontzorgde manier - help bij het creëren van die klassevolle thuis vind je op de Interieuradvies en -styling-pagina. Op mijn Voor & Na-pagina deel ik graag een aantal foto's met je die een beeld geven van de transformatie die ik in een ruimte kan realiseren.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.