Hoekige meubels verdwijnen uit het interieur!

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 14:58

 

 

 

In 2020 werd door de Corona-pandemie ons eigen huis belangrijker dan ooit en dat zal voorlopig nog even zo blijven. Bijna ons hele leven speelt zich thuis af - leven, maar ook werken, de kinderen onderwijzen, ... - en het is dus belangrijk dat we voldoende aandacht schenken aan het gezellig en cosy maken van onze woning. Als interieur addict breng ik jullie graag op de hoogte van een aantal 'nieuwe' trends.

Inspiratiebeeld van homestock.nl

 

 

 

 

Een meer organisch karakter

Deskundigen verwachten dat in ieder geval de zachte materialen en organische vormen blijvers zijn. Nieuw zijn ze niet, maar ronde vormen lijken de dominante structuur van de woonkamers te worden, als je de magazines en woonprogramma’s volgt.

 

Alle grote merken en fabrikanten zijn er sinds de laatste internationale beurzen van overtuigd. De hoekige vormen verdwijnen naar de achtergrond. Van banken tot bijzettafels: alles krijgt een meer organisch karakter.

 

 

Inspiratiebeeld van tanjavanhoogdalem.nl

 

 

 

 

 

Op zoek naar verandering

Tegenstellingen waren er voldoende de laatste jaren. Van de zware robuuste Industriële Stijl over de Scandinavische Stijl waar alles lichter, luchtiger en simpeler werd.

 

Na een tijdje gaan ontwerpers op zoek naar verandering. Nu zijn de rondingen in opkomst. Mensen die met hun interieur aan de slag gaan, zullen nu eerder voor een ronde of ovale tafel kiezen.

Inspiratiebeeld van nupuurengroen.nl

Inspiratiebeeld van louiseholtdesign.com

 

 

 

Niemand aan het hoofd van de tafel

De ronde of ovale tafel wordt ook wel 'gezelliger' genoemd. Je zit in ieder geval meer naar elkaar toe gedraaid en kijkt daardoor meer mensen aan dan bij een rechthoekige tafel. Hoewel grote gezelschappen nog even uit den boze zijn, komt het argument toch geregeld terug. Aan een ronde tafel is niemand de baas, zegt men ook wel es, doelend op de persoon die bij een rechthoekige tafel aan het hoofd zit. En meestal neemt een ronde tafel minder ruimte in beslag. Hij past in iedere woonkamer.

 

 

Een positiever effect

Wist je bovendien dat ronde vormen in het interieur een positiever effect hebben op je gemoedstoestand dan scherpe hoeken? Of het nu gaat om ronde ramen, meubels met afgeronde hoeken of stoffen met een ronde print, … In een omgeving vol ronde vormen voelt iedereen zich meer op z’n gemak. Hang bijvoorbeeld een mooie ronde spiegel in je inkomhall, zodat je bezoekers meteen een goede en positieve binnenkomer hebben.

Inspiratiebeeld van violierathome.nl

Inspiratiebeeld van nupuurengroen.nl

Nieuwe trend zacht en aaibaar

Belangrijk is dat de rechte lijnen in een interieur gebroken worden dankzij ronde meubels en items in het interieur. Het mag allemaal wat zachter en aaibaarder. Daarom is teddystof voor banken en stoelen ook zo trendy. Ik ben alvast helemaal weg van zo'n aaibare stof voor een nieuwe fauteuil.

Keukens, tafels en stoelen waren de afgelopen jaren allemaal erg strak, met stalen deuren en rechte hoeken. Nu komen de ronde spiegels in, de kleuren op de muur worden wat rustiger. Ontwerpers borduren daar op voort.

De meeste huizen zijn sowieso wat hoekig en meubels en accessoires met organische vormen kunnen dat verzachten.

 

 

 

Bronzen stalen deuren

De trend met de stalen tussendeuren zal bijvoorbeeld niet zomaar ineens weg zijn. De harde lijnen die het zwart veroorzaakt zullen misschien wel wat minder populair worden  en vervangen worden door stalen deuren met minder staal en meer glas of door stalen deuren in andere kleuren. Ze zijn nu al in het wit en brons verkrijgbaar, kleuren die wat meer passen bij 2021.

Inspiratiebeeld van skygate.nl

Denk vooral niet dat voortaan álles rond moet zijn. Kijk naar je huis en bedenk wat bij je huis en bij jezelf past. Ronde elementen kunnen in elk huis wat toevoegen.

 

Welke organische vormen heb jij al toegepast in je interieur? 

 

♡♡♡

 

Je las een blogartikel van INTERIORISMO by M, het interieurontwerpbureau van Myrjam Ausloos. 

Leuk dat je op mijn website bent! 

 

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan door middel van de social media knoppen hier beneden. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

♡♡♡

 

Heb jij zin om je huis te restylen en er een écht pareltje van te maken? Maar je weet niet goed hoe hieraan te beginnen? Ik help je graag bij het creëren van een warme en klassevolle thuis.

 

Je kan meer lezen over hoe ik van mijn passie mijn beroep maakte op de Over Myrjam-pagina. Meer informatie over hoe ik jou - op een totaal ontzorgde manier - help bij het creëren van die klassevolle thuis vind je op de Interieuradvies en -styling-pagina. Op mijn Voor & Na-pagina deel ik graag een aantal foto's met je die een beeld geven van de transformatie die ik in een ruimte kan realiseren.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.