Een bed opmaken als een professional. Zo doe je dat!

Gepubliceerd op 16 mei 2022 om 12:06

Inspiratiebeeld van ikwoonfijn.nl

 

 

 

Een bed opmaken: je doet het elke dag. Maar verlang jij ook zo naar een slaapkamer die aanvoelt als een overnachting in een hotel? Ben jij benieuwd hoe je je bed - en daarmee je slaapkamer - nét dat beetje extra geeft?

 

Met dit stappenplan haal jij die luxe sfeer naar jouw slaapkamer! Voor het hotelgevoel, maar dan lekker thuis.

Stap 1 – De basis

Zorg ervoor dat het dekbed altijd groot genoeg is voor het bed. “Maar hoe groot is dat dan?“, vragen mensen me regelmatig. Wel, voor een matras van 160 x 200 volstaat een dekbed van 240 x 220, maar voor een matras van 180 x 200 kies je beter voor een 260 x 220 dekbed.

Inspiratiebeeld van zarahome.com

Inspiratiebeeld van zarahome.com

Stap 2 – Kies het juiste beddengoed

Hét geheim achter een mooi opgemaakt bed is goed bedlinnen!

 

Ga voor kwalitatief bedlinnen, zoals een luxe katoenen of katoensatijnen dekbedovertrek, eventueel met een kussensloop van zijde. Dermatologen adviseren namelijk te slapen op een 100% puur zijden kussensloop! Het voelt heerlijk zacht en luxe aan, voorkomt slaapvouwen, verkoelt bij hitte en geeft gladder haar zonder kroes. Alleen maar voordelen dus!

 

Stap 3 – Kies de juiste kleuren

Denk ook aan de kleur en de print van je dekbedovertrek, want less is écht wel more. Natuurlijke tinten stralen meer klasse uit dan felle kleuren en wit beddenlinnen zorgt voor dat instant hotelgevoel.

 

Onderzoek toont aan dat een slaapkamer in een zacht kleurenpallet een goede nachtrust bevordert.

Inspiratiebeeld van zarahome.com

Inspiratiebeeld van zarahome.com

Stap 4 – Kussens

Kussens en sierkussens zijn fundamentele elementen als het gaat over je beddecoratie. Als je een groot bed hebt, kan je verschillende sierkussens gebruiken en spelen met vormen en kleuren. Beginnen doe je met twee grote kussens die je in een witte of neutrale kussenhoes stopt en tegen het hoofdbord van je bed plaatst. Hiervoor leg je twee iets kleinere kussens in de hoezen die bij je dekbedovertrek horen en afwerken doe je met enkele accentkussens.

 

Wat deze laatste betreft mag je je ding doen. Gebruik niet één of twee kussens, maar verschillende lagen kussens. Dit geeft een luxueuze en comfortabele uitstraling.

 

 

Stap 5 – De finishing touch

Een bed opmaken kan iedereen, maar met de afwerking maak je écht het verschil. Tijd dus om het echte hotel chique gevoel te creëren!

 

Beginnen doe je door de bovenkant van je dekbed een keer om te plooien, zodat het bed er uitnodigend uitziet. Nadien werk je af met laagjes, het liefst door gebruik te maken van verschillende texturen. Leg over de gekozen bedsprei een decoratieve plaid en plaats je kussens.

 

Om gemakkelijk een eenheid te creëren, kun je ervoor kiezen om de stof van de plaid in de kussens terug te laten komen. Of leg op je dekbedovertrek bijvoorbeeld een wollen deken of plaid. Handig als extra laagje in de winter en gewoon als stijlelement aan je voeteneinde als het te warm is.

Inspiratiebeeld van parahome.com

 

En… voelt je bed en slaapkamer nu al meer als die hotelkamer aan?

 

♡♡♡

 

 

Je las een blogartikel van INTERIORISMO by M, het interieurontwerpbureau van Myrjam Ausloos. 

Leuk dat je op mijn website bent! 

 

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan door middel van de social media knoppen hier beneden. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

♡♡♡

 

Heb jij zin om je huis te restylen en er een écht pareltje van te maken? Maar je weet niet goed hoe hieraan te beginnen? Ik help je graag bij het creëren van een warme en klassevolle thuis.

 

Je kan meer lezen over hoe ik van mijn passie mijn beroep maakte op de Over Myrjam-pagina. Meer informatie over hoe ik jou - op een totaal ontzorgde manier - help bij het creëren van die klassevolle thuis vind je op de Interieuradvies en -styling-pagina. Op mijn Voor & Na-pagina deel ik graag een aantal foto's met je die een beeld geven van de transformatie die ik in een ruimte kan realiseren.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.