Zo creëer je een cozy zithoekje!

Gepubliceerd op 27 juli 2020 om 18:00

 

 

 

Misschien heb jij nog wel zo’n verlaten hoekje in je huis? Een hoekje waar je eigenlijk niet zo goed weet wat je er mee moet. Een knus lees- en/of zithoekje is altijd een goed idee!

 

Het is een heerlijk plekje om even bij te komen na de drukke dag, om te relaxen tijdens een regenachtige dag of om te lezen in je favoriete roman. Een plekje voor me-time!

 

Hoe zorg je er nu voor dat het verlaten hoekje een knusse leeshoek wordt waar je graag gaat zitten?

 

Met deze 5 tips kan je gerust zelf zo'n fijn hoekje in je huis creëren!

 

 

 

 

1. Een fijne fauteuil

Het eerste en het belangrijkste is een fauteuil die er niet alleen stylish uitziet, maar waarin je ook gewoon je een paar uurtjes heerlijk kan terugtrekken. Dit kan eigenlijk elke stoel zijn die je maar wilt, zolang jij hem maar comfortabel vindt. Ga je voor een zachte stof, een rieten hangstoel of stoer leder? 

     

     

     

     

     

     

    2. Kussens en plaids

    Om deze fauteuil nog aangenamer te maken, mogen kussens en plaids niet ontbreken! Hierdoor wordt de leeshoek meteen een stuk knusser en zul je er ook vaker gaan zitten. Ga voor kussens in dezelfde kleurtint maar mix and match met verschillende afmetingen en structuren.

     

     

     

     

     

     

     

    3. Goede verlichting

    Onmisbaar voor als je 's avonds nog even wilt lezen! Daarnaast brengt verlichting ook veel sfeer en zal het hoekje nog knusser worden. Kies voor een vloerlamp of voor een tafellampje op een bijzettafeltje.

     

     

     

     

     

    4. Een mooi vloerkleedje

    Lekker zacht aan de voeten en het ziet er ook nog eens mooi uit. Ook dit is een must-have wanneer je een knus leeshoekje wilt creëren. Het hoeft helemaal geen groot vloerkleed te zijn. Juist een klein (rond) vloerkleedje of een schapenvachtje ziet er super leuk uit en maakt een heel groot verschil!

     

     

     

    5. Een bijzettafeltje

    SUPER HANDIG! Want hoe fijn is het om tijdens het lezen van een goed boek een lekkere kop koffie of thee bij de hand te hebben. Ook kun je dit tafeltje natuurlijk afstylen met een leuk accessoire, een plantje of een mooie bos bloemen.

     

     

     

     

     

    Wat is jouw favoriete hoekje waar je je terug trekt voor wat me-time? 

     

     

    ♡♡♡

     

     

    Je las een blogartikel van INTERIORISMO by M, het interieurontwerpbureau van Myrjam Ausloos. 

    Leuk dat je op mijn website bent! 

     

    Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan door middel van de social media knoppen hier beneden. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

    ♡♡♡

     

    Heb jij zin om je huis te restylen en er een écht pareltje van te maken? Maar je weet niet goed hoe hieraan te beginnen? Ik help je graag bij het creëren van een warme en klassevolle thuis.

     

    Je kan meer lezen over hoe ik van mijn passie mijn beroep maakte op de Over Myrjam-pagina. Meer informatie over hoe ik jou - op een totaal ontzorgde manier - help bij het creëren van die klassevolle thuis vind je op de Interieuradvies en -styling-pagina. Op mijn Voor & Na-pagina deel ik graag een aantal foto's met je die een beeld geven van de transformatie die ik in een ruimte kan realiseren.

     

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.