Dit worden dé interieurtrends van 2021!

Gepubliceerd op 25 augustus 2020 om 13:00

 

Je huis groeit continu met je mee, aangepast aan je persoonlijke stijl en evoluerende trends. En voor die laatste zien we in 2021 indrukwekkende veranderingen, gestuwd door dat bijzondere 2020 waarin we meer dan ooit het belang ontdekten van een gezellige, inspirerende en rustgevende thuis.

 

Wat zijn de 5 interieurtrends voor 2021?

 

 

Trend 1 l Lichte houtsoorten

Licht hout zien we al langer in Scandinavische interieurs en het blijkt een blijvertje. Deze trend komt niet alleen terug in meubels, maar ook op de vloer, de muur én zelfs het plafond.

 

 

 

Trend 2 l Natuurlijke elementen

De trend van 2020 was ‘back to nature’. Ook in 2021 blijft dit hot. Denk hierbij aan een huis met veel aardetinten zoals terracotta, groen, grijs, taupe en bruin. Natuurlijke materialen nemen onze woning over.

IKEA riep bamboe uit tot de trend van 2020. We verwachten volgend jaar dan ook veel bamboe, rotan, hout en steen in de interieurs.

Trend 3 l Face-line art

Face-line art is een abstracte kunstvorm waarbij alleen de lijnen van gezichten worden weergegeven. Deze art kun je gebruiken als eye-catcher op een fotowand, maar ook als apart item in een mooie lijst met zwarte rand komt het goed tot zijn recht.

Trend 4 l Een statement piece

 

In een rustig interieur kan het leuk zijn om een statement piece toe te voegen. Het geeft je woning een instant stijlvolle look. Een mooie opvallende fauteuil, een grote spiegel, een kandelaar of een bijzonder beeld in een afwijkende kleur kunnen voor een verrassend effect zorgen.  Om een statement piece goed te laten uitkomen is het belangrijk dat het in contrast staat met de rest van de ruimte. Dit kan je bereiken zowel in materiaal, stof, vorm als in kleur.

Trend 5 l Duurzame materialen

 

Duurzaamheid wint ook in de interieurwereld aan belang. Steeds vaker gaan duurzaamheid en design samen. In 2021 zal dit niet anders zijn. We gaan meer producten van bioplastic zien, gaan vaker voor gerecyclede materialen en gaan voor items die een lagere impact op het milieu hebben.

 

Hiernaast zie je de allereerste geheel uit bioplastic vervaardigde stoel die reeds in 2015 op de interieurbeurs Maison&Objet in Parijs door de Franse producent Alki werd geïntroduceerd.

 

 

Extra tip

 

Goed nieuws voor de liefhebbers van donkerblauw: deze kleur blijft voorlopig nog in the picture. Ook in 2021 blijven we genieten van donkerblauwe interieurs. En dan hebben we het niet alleen over de muren, maar ook meubels. Het is een stuk minder strak dan zwart, maar wel origineler en met meer karakter. Bovendien kan je het erg gemakkelijk combineren met veel verschillende kleuren.

 

 

Richt jij je huis altijd in volgens de laatste trends? Of doe je dit eigenlijk nooit, maar heb je nu zin om een aantal updates door te voeren? Ik lees het graag, deel het in de reacties hieronder! 

 

♡♡♡

 

 

 

Je las een blogartikel van INTERIORISMO by M, het interieurontwerpbureau van Myrjam Ausloos. 

Leuk dat je op mijn website bent! 

 

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan door middel van de social media knoppen hier beneden. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

♡♡♡

 

Heb jij zin om je huis te restylen en er een écht pareltje van te maken? Maar je weet niet goed hoe hieraan te beginnen? Ik help je graag bij het creëren van een warme en klassevolle thuis.

 

Je kan meer lezen over hoe ik van mijn passie mijn beroep maakte op de Over Myrjam-pagina. Meer informatie over hoe ik jou - op een totaal ontzorgde manier - help bij het creëren van die klassevolle thuis vind je op de Interieuradvies en -styling-pagina. Op mijn Voor & Na-pagina deel ik graag een aantal foto's met je die een beeld geven van de transformatie die ik in een ruimte kan realiseren.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.