De perfecte staycation!

Gepubliceerd op 29 juni 2020 om 17:36

 

 

 

De zomer deed een paar dagen geleden officieel zijn intrede, maar het is geen zomer als andere jaren. Covid-19 heeft ons zwaar getroffen in de afgelopen maanden en ondanks het feit dat de grenzen met een aantal buurlanden intussen weer open zijn, blijkt dat heel wat Belgen momenteel nog wat huiverig tegenover een buitenlandse vakantie staan. Maar vakantie is een mindset, geen bestemming. Dus een staycation – een thuisblijfvakantie – is een mooi alternatief.

 

Hoe kan je de perfecte vakantie in en om je eigen huis inplannen? Mijn 5 tips!

 

Tip #1 – Mentale voorbereiding

Om volop te kunnen genieten van je staycation is het belangrijk dat je de dagelijkse routineklussen ‘on hold’ zet vanaf dag één. Begin dus niet met de grote schoonmaak of met het inhalen van achterstallig werk. Laat de was liggen, laat het gras groeien en relax. Bekijk het als volgt: ben je in het buitenland of buitenshuis op vakantie, dan blijft alle werk in huis en tuin ook onaangeroerd liggen tot je weer thuis komt. 

 

Tip #2 – Waan je op een exotisch eiland

Wie mijmert er niet weg bij het horen van namen als Ibiza, Mykonos of de Caraïben? Juist, je ziet jezelf in een fantastisch strandpaviljoen met prachtige natuurlijke materialen en een heerlijke cocktail. Ook thuis kan je dat fijne Ibiza-gevoel creëren. Je kan je tuin, terras, balkon of dakterras inrichten met een prachtige tuinset met kussens met mooie prints, een buitenvloerkleed, een mega parasol die je van heerlijke schaduw voorziet én een daybed dat zorgt voor het eilandgevoel in je eigen tuin.

 

 

 

Tip # 3 – Maak je tuin of terras summer proof

Deze tijd van het jaar is mijn terras een oase van groen. Ga voor bloeiende hangplanten, die zijn niet alleen fijn voor het oog, maar ruiken ook nog eens heerlijk. Of kies - zoals ikzelf en op de foto hiernaast- voor niet-bloeiende planten. Zelfs als je maar een beperkt terras of balkon hebt, kan je nadenken over één van de vele slimme oplossingen die er vandaag zijn om een kleine buitenruimte toch heel gezellig te maken. Bijvoorbeeld het creëren van een verticale tuin.

 

Tip # 4 – Picknick tijd

Picknicken is sowieso één van de leukste vakantiebezigheden. Meestal doen we dit buitenshuis, maar waarom geen picknick in je eigen tuin? Spreid een mooi picknicklaken uit op je gras, kies voor een mooi picknick servies en vul je picknickmand met allerlei lekkers. Je kinderen zullen dit fantastisch vinden!

 

 

 

 

 

 

 

Tip # 5 – Gezellig buiten zitten

Zoek mooie accessoires die je outdoors gezellig maken. Lantaarns, geurkaarsen, een mooie karaf met glazen en een heleboel kussens en dekentjes mogen zeker niet ontbreken. Vuur en licht zijn ook belangrijke sfeerelementen. Zorg voor een lampjesslinger, mooie windlichten en een heleboel kaarsen. ’s Avonds kan je de vuurkorf aansteken. Of je maakt gebruik van een terrasverwarmer. Heerlijk toch om zo de avond door te brengen.

 

 

 

 

 

 

 

Ik wens jullie alvast een hele fijne en veilige Happy Summer toe!

 

Waar brengen jij en je familie je vakantie door? 

 

♡♡♡

 

 

Je las een blogartikel van INTERIORISMO by M, het interieurontwerpbureau van Myrjam Ausloos. 

Leuk dat je op mijn website bent! 

 

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan door middel van de social media knoppen hier beneden. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

♡♡♡

 

Heb jij zin om je huis te restylen en er een écht pareltje van te maken? Maar je weet niet goed hoe hieraan te beginnen? Ik help je graag bij het creëren van een warme en klassevolle thuis.

 

Je kan meer lezen over hoe ik van mijn passie mijn beroep maakte op de Over Myrjam-pagina. Meer informatie over hoe ik jou - op een totaal ontzorgde manier - help bij het creëren van die klassevolle thuis vind je op de Interieuradvies en -styling-pagina. Op mijn Voor & Na-pagina deel ik graag een aantal foto's met je die een beeld geven van de transformatie die ik in een ruimte kan realiseren.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.