Een woning aan de Costa Blanca Zuid inrichten. Een hele opgave of kinderspel?

Gepubliceerd op 27 januari 2023 om 16:18

Een paar jaar geleden investeerden mijn man en ik – zoals zoveel andere Belgen – in een woning aan de Spaanse Costa Blanca Zuid. Een mooie alleenstaande woning in een natuurlijke omgeving waar we helemaal tot rust komen. Sedertdien verdelen we onze tijd tussen België en Zuid-Spanje.

 

Toegevoegde waarde

Maar, hoor ik je denken, hoe moet dat dan met jullie werk? Wel, wij werken beiden zowel vanuit Spanje als vanuit België. Wij zijn IT nomads, zoals dat tegenwoordig noemt, want met de juiste IT infrastructuur is dit perfect mogelijk. 

Maar de aankoop van ons eigen vastgoed in Spanje  heeft me duidelijk gemaakt dat vooral ik – als interieurstyliste – een toegevoegde waarde kan betekenen voor onze vele landgenoten of de ons omringende nationaliteiten, want het aantal verkochte woningen in Spanje stijgt ieder jaar substantieel.

 

📸: Vistafoto

 

Belgen, Nederlanders, Duitsers, Scandinaviërs enz. komen graag naar de regio Costa Blanca Zuid en Costa Calida omwille van het aangename klimaat – ook ’s winters – en de korte reistijd. Op amper 2,5 uren vliegen zorgen de luchthavens van Alicante en Murcia voor een optimale bereikbaarheid van het tweede verblijf.

 

📸: Vistafoto

 

Uitdagingen

Het inrichten van een woning is voor veel mensen sowieso een hele uitdaging. Ze moeten zóveel keuzes maken: “Welk kleurenpalet kies ik voor mijn interieur? Welke maat van sofa is de juiste maat voor onze leefruimte? Heb ik wel het juiste meubilair uitgezocht? Past het wel allemaal bij elkaar?"

 

De juiste prijs/kwaliteit verhouding

Bovendien is het zo dat wanneer je nieuw bent in een regio – en in het bijzonder in het buitenland –, het moeilijk is om te achterhalen waar je terecht kan voor een mooi en kwalitatief interieur. Er zijn uiteraard veel bedrijven die meubilair en decoratie verkopen, maar niet iedereen verkoopt een goede prijs/kwaliteit verhouding.

 

📸: Vistafoto

 

Copy/paste

In (vakantie)woningen wordt ook vaak een copy/paste principe gehanteerd, zodat je als koper hetzelfde interieur krijgt als de buren links en de buren rechts. Zonde want een interieur is heel persoonlijk en iedereen verdient het om zijn persoonlijkheid weerspiegelt te zien in zijn interieur.

 

Gebrek aan tijd

Uiteindelijk vraagt een interieurproject heel wat tijd. Als koper keer je na de aankoop van je (vakantie)woning terug naar België en het is bijzonder moeilijk – om bovenop de professionele en familiale verplichtingen – alle bestellingen op te volgen bij de leveranciers én de uiteindelijke afleveringen te regelen. 

 

Inrichting op afstand

Het eerder vermelde gebrek aan kwalitatieve meubelen, een onvoldoende kennis van de Spaanse taal én de hele logistieke oefening om alle aankopen tijdig op de juiste plaats te krijgen… Dit alles is niet meteen de beste manier om van jouw nieuwe droomwoning in Spanje te gaan genieten.

 

📸: Vistafoto

 

Daarom besloot ik om vanuit mijn passie voor interieurstyling en binnenhuisinrichting ook in Zuid-Spanje klanten – op een totaal ontzorgde manier – te helpen bij het inrichten en aankleden van hun (vakantie)woning.

Ik bied mijn klanten een totaalinrichting aan zodat ze – met enkel de reiskoffers in de hand – meteen hun droomwoning kunnen betrekken. 

Dankzij INTERIORISMO by M kan je – samen met mij – jouw pas aangekochte droomwoning op afstand inrichten.

 

Volledig ontzorgen

Als leverancier van diverse kwaliteitsmerken zorg ik ervoor dat jouw 'second home’ volledig ingericht is, nog vóórdat je jouw woning voor het eerst betreedt. Ik heb prachtige collecties in portefeuille voor zowel de inrichting en aankleding van jouw woning binnenshuis – meubilair, decoratie, accessoires, serviesgoed en glaswerk, badkameraccessoires, bed- en badlinnen,... – als het inrichten van de outdoor. 

📸: Vistafoto

 

Hasta luego?

Droom jij er ook van om een tweede woning of misschien zelfs een permanente woning in Zuid-Spanje aan te kopen?

Dan help ik je graag – op een totaal zorgeloze manier – bij het inrichten ervan, zodat je met de koffers in de hand meteen kan beginnen genieten van jouw droomwoning.

Klik hier voor foto’s van mijn inrichting- of make-over projecten van appartementen en huizen aan de Costa Blanca-Zuid.

Of neem vrijblijvend contact met mij op op 32/473/80.11.81 of myrjam@interiorismobym.be. Ik beantwoord graag jouw vragen.

 

♡♡♡

 

 

Je las een blogartikel van INTERIORISMO by M, het interieurontwerpbureau van Myrjam Ausloos. 

Leuk dat je op mijn website bent! 

 

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan door middel van deze social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

♡♡♡

 

Heb jij zin om je huis te restylen en er een écht pareltje van te maken? Maar je weet niet goed hoe hieraan te beginnen? Ik help je graag bij het creëren van een warme en klassevolle thuis.

 

Je kan meer lezen over hoe ik van mijn passie mijn beroep maakte op de Over Myrjam-pagina. Meer informatie over hoe ik jou - op een totaal ontzorgde manier - help bij het creëren van die klassevolle thuis vind je op de Interieuradvies en -styling-pagina. Op mijn Voor & Na-pagina deel ik graag een aantal foto's met je die een beeld geven van de transformatie die ik in een ruimte kan realiseren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.