Ben jij klaar voor Pasen?

Gepubliceerd op 30 maart 2020 om 20:00

Het is bijna Pasen – net geen 2 weken meer… In de christelijke traditie is Pasen, of ook wel het Paasfeest, een belangrijk religieus feest, maar het is net zo goed een lentefeest. Veel mensen halen gezellige gekleurde spulletjes in huis, versieren een Paastak en organiseren een paasontbijt of -brunch voor de familie.

Dit jaar –  met de corona-crisis en de beperkende maatregelen  – zullen we met z’n allen Pasen net iets anders vieren …

 

Ik geef je hierbij een aantal leuke tips mee om er in de aanloop naar en tijdens Pasen een gezellige tijd van te maken…

 

Op je ‘paasbest’ zijn

Wie herinnert zich nog de uitdrukking ‘op je paasbest zijn’…? Vroeger betekende dat dat je op Paasdag piekfijn uitdost was – meestal helemaal in het nieuw. We vieren dan ook het begin van de lente, dus iedereen haalt zijn lente outfit boven in mooie, frisse kleuren. We kunnen dit jaar onze (nieuwe) lente-outfit misschien wat minder showen dan andere jaren, maar een leuke outfit is net zo belangrijk voor je huisgenoten, zeker in deze tijden. Dus weg winter, weg dikke kleren en welkom, lentekleuren!

 

 

Een feest voor de kinderen

De kinderen kan je in aanloop naar Pasen mooi bezig houden met het schilderen van eieren in allerlei kleuren en patronen of je laat hen zelf een eierraapmandje in elkaar knutselen dat ze op Paasdag gebruiken voor het rapen van de eieren.

Eieren rapen

Afhankelijk van de streek waar je woont, komen ofwel de klokken van Rome ofwel de Paashaas. Beiden hebben in feite dezelfde opdracht… chocolade eitjes uitstrooien en verstoppen voor de allerkleinsten. Die vinden het fantastisch om die eitjes en cadeautjes in de tuin bv. te zoeken. En wanneer alles gevonden is, dan is het tijd om aan tafel te gaan.

Feestelijke Paastafel

Met Pasen mag je ontbijttafel er gerust feestelijk uitzien! Jammer genoeg zullen we dit jaar niet onze vrienden en familie kunnen uitnodigen voor die heerlijke paasbrunch of -lunch, maar het is ook leuk voor onze huisgenoten als de tafel mooi en feestelijk ingedekt is.

Een stijlvol linnen of katoenen tafelkleed vormt een goede basis of je kan met tafellopers of placemats werken. Kleed je tafel dan verder aan met mooie onderborden en een servies dat mooi past bij het tafellinnen. Je feesttafel is pas helemaal compleet met linnen of katoenen servetten met een mooie stijlvolle servetring en kaarsen in aangepaste kleuren. Alles in frisse pastelkleuren die doen denken aan de ontwakende natuur. Vergeet zeker geen groen op je feesttafel – dat kunnen blauwe druifjes zijn in een mooi bloempotje, een mooie bos narcissen of tulpen of zelfs bloesemtakken uit je tuin voor een natuurlijk effect. 

Frisse lenteslaatjes en eiergerechten

Ook aan tafel zijn eieren het hoofdingrediënt van vele gerechten. Frisse lenteslaatjes en lamsvlees ontbreken vaak niet. Of misschien zet je asperges à la Flamande op het menu…? De meeste gastvrouwen doen dit in de vorm van een buffet, zodat iedereen heerlijk ontspannen aan tafel kan zitten.

 

 

Heb jij nog leuke tips om je huis te versieren voor Pasen...? Deel ze met ons!

 

Ik wens jullie alvast hele fijne Paasdagen toe! 

 

♡♡♡

 

Je las een blogartikel van INTERIORISMO by M, het interieurontwerpbureau van Myrjam Ausloos. 

Leuk dat je op mijn website bent! 

 

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan door middel van de social media knoppen hier beneden. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

♡♡♡

 

Heb jij zin om je huis te restylen en er een écht pareltje van te maken? Maar je weet niet goed hoe hieraan te beginnen? Ik help je graag bij het creëren van een warme en klassevolle thuis.

 

Je kan meer lezen over hoe ik van mijn passie mijn beroep maakte op de Over Myrjam-pagina. Meer informatie over hoe ik jou - op een totaal ontzorgde manier - help bij het creëren van die klassevolle thuis vind je op de Interieuradvies en -styling-pagina. Op mijn Voor & Na-pagina deel ik graag een aantal foto's met je die een beeld geven van de transformatie die ik in een ruimte kan realiseren.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.