Zo tover je je slaapkamer om tot een luxe hotelkamer!

Gepubliceerd op 28 april 2020 om 19:00

Jij hebt vast ook al een paar keer in zo'n prachtig boetiekhotel gelogeerd waarbij dat gevoel van één en al luxe je overvalt zodra je de kamer binnen stapt. Want wat is er heerlijker dan de nacht door te brengen in zo’n luxe en chique Insta-proof hotelkamer met een perfect opgemaakt bed met knisperend bedlinnen…? Inderdaad!

Wil jij dat gevoel ook thuis creëren? Wel, het is vaak niet nodig om een complete make-over aan te gaan. Ook met een paar simpele aanpassingen kun je de ruimte al een flinke upgrade geven!

Met mijn volgende 6 stylingtips ben je al een heel eind op weg!

       

       

      Tip 1 - Je bed als middelpunt

      Je bed is hét belangrijkste item in je slaapkamer. En het comfort van dat bed is cruciaal. Belangrijker dan de look van het bed! Want uiteindelijk wil je een goede nachtrust zodat je ’s ochtends fris en monter kan opstaan. Investeer daarom in een goede kwaliteit boxspring en matras mét een zalige topper voor een nog hoger slaapcomfort. Absoluut de investering waard, want per slot van rekening brengen we ongeveer 1/3 van ons leven slapend door.

      Een mooi groot hoofdbord achter je bed brengt je hele slaapkamer naar een hoger niveau. Deze luxe toevoeging is niet alleen stylish, maar ook nog eens handig. Je kunt er namelijk tegenaan zitten als je ’s avonds nog een boekje leest voor het inslapen.

       

      Tip 2 - Kies de juiste kleuren

      Als je van je slaapkamer een heuse hotelervaring wil maken, kies dan voor neutrale kleuren. 

      Streef altijd naar evenwicht tussen warme en koude elementen in de slaapkamer. Heb je een houten (en dus warm aanvoelende) vloer, dan kan je de muren perfect in een blauwe of groene tint verven. Heb je een tegelvloer in een koude kleur, dan zijn warme kleuren voor de muren toch meer aangewezen. Onderzoek toont aan dat een slaapkamer in een zacht kleurenpallet een goede nachtrust bevordert.

      Wil je het toch een tikkeltje dramatischer? Kies dan voor een accentmuur achter je hoofdbord, zodat je er zelf vanuit je bed niet op kijkt.

       

       

      Tip 3 - Chic en luxueus bedlinnen

      Ga voor kwalitatief bedlinnen, zoals een luxe katoenen of katoensatijnen dekbedovertrek, eventueel met een kussensloop van zijde. Dermatologen adviseren namelijk te slapen op een 100% puur zijden kussensloop! Het voelt heerlijk zacht en luxe aan, voorkomt slaapvouwen, verkoelt bij hitte en geeft gladder haar zonder kroes. Alleen maar voordelen dus!

      Denk ook aan de kleur en de print van het dekbedovertrek, want less is écht wel more. Natuurlijke tinten stralen meer klasse uit dan felle kleuren en wit beddenlinnen zorgt voor dat instant hotelgevoel.

       

       

      Tip 4 - Aankleding

      Als je een heuse hotelervaring wil, dan is een tapijt een must! Het ziet er heel mooi uit en werkt het geheel af. Het is bovendien erg praktisch. Zo stap je uit bed zonder meteen koude voeten te hebben. Kies een tapijt dat past bij de rest van de kamer.

      Hotelkamers hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: er is altijd een zitje gecreëerd – één of twee matching fauteuils. Maak daar een apart zithoekje van door aan de fauteuil(s) een tafeltje en een vloerlamp toe te voegen.

      En gebruik de fauteuil(s) absoluut niet als een tijdelijke/ tweede kledingkast! ;-) 

      Let op de stofkeuze voor je raamdecoratie. Linnen gordijnen en vouwgordijnen blijven mooie keuzes om je slaapkamer klassevol af te werken. Deze stoffen laten nog heel wat licht door voor overdag en kan je verduisterend maken door er een voering achter te laten naaien. Ook gordijnen in fluweelachtige stoffen zijn nog steeds erg hip. Ze hebben een erg luxe uitstraling en je kan ze in elke denkbare kleur krijgen om zo meteen je kamer te upgraden.

       

      Werk je bed af met een mooie XXL bedsprei of plaid of de combinatie van beiden en leg een overvloed aan geassorteerde kussens op je bed. Door verschillende laagjes kussens aan te brengen, krijg je het ultieme prinsessen-gevoel. Begin met twee hoofdkussens rechtop neer te zetten tegen het hoofdbord en leg daar dan weer twee  of drie kleinere kussens tegenaan, het liefst in een andere kleur dan de hoofdkussens.
      Vervolgens kun je kiezen: wil je drie of vier lagen? De laatste laag bestaat in ieder geval altijd uit één of twee kleine kussentjes in een iets opvallendere kleur of print.

      Maak je ‘hotelkamer’ compleet met wat luxe decoratie.

      Tip 5 - It's all in the details

      Werk je kamer verder af met een grote spiegel om het geheel een finishing touch te geven.

      Zorg ervoor dat je twee identieke nachtkastjes hebt. Doe inspiratie op bij hotels en probeer je nachtkastje niet te veel te decoreren.

      Kies voor mooie, dimbare nachtlampen om de verlichting aan te passen aan je stemming. Ga voor grote, opvallende lampenkappen. Een lampenkap in de juiste grootte en kleur kan veel doen voor de uitstraling. In dit geval is the bigger the better. Hoe groter de lampenkap, hoe luxer het aanvoelt, dus ga voor een lampenkap die nét even iets groter is dan je normaal zou kiezen.

      Verder kan je je nachttafeltje voorzien van een mooi plantje of geurkaars and that's it! Ga voor een nachtkastje met deurtje of lade, zodat je je boeken, tijdschriften en andere rommeltjes overdag gemakkelijk kunt opbergen.

      Zorg eveneens voor geurkaarsen of geurstokjes in je slaapkamer om altijd een frisse geur te hebben.  Of gebruik een pillow mist die je net voor het slapen gaan heerlijk over je kussen verstuift.

      Tip 6 - Keep it clean

      Dé belangrijkste tip die we hebben is deze: zorg altijd voor een opgeruimde kamer!

      Laat geen rommel slingeren op je nachtkastjes en dek je bed elke dag op. Liever niet meteen ’s ochtends, zodat het voldoende kan luchten.

      Wedden dat je 's avonds nóg liever je bed induikt als het mooi opgedekt op je staat te wachten?

       

      Voel je helemaal in de zevende hemel met een luxueuze geurkaars die je in de vooravond even laat branden.

       

      Mooie speciale parfum flesjes werken ook nog steeds als styling tool, net zoals een flesje pillow spray die je mooi kan uitstallen op je nachttafeltje. Een win-win situatie, want je slaapt er bovendien heerlijk van.

      Volg deze 6 tips en je komt bij het binnenkomen van je slaapkamer meteen tot rust en vergeet alle dagdagelijkse beslommeringen.

      Hoe ziet jóuw slaapkamer eruit...? Heb jij voor ons nog extra tips om van je slaapkamer een echte sanctuary te maken...? Deel ze gerust met ons hier!  

       

      ♡♡♡

       

      Je las een blogartikel van INTERIORISMO by M, het interieurontwerpbureau van Myrjam Ausloos. 

      Leuk dat je op mijn website bent! 

       

      Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan door middel van de social media knoppen hier beneden. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

      ♡♡♡

       

      Heb jij zin om je huis te restylen en er een écht pareltje van te maken? Maar je weet niet goed hoe hieraan te beginnen? Ik help je graag bij het creëren van een warme en klassevolle thuis.

       

      Je kan meer lezen over hoe ik van mijn passie mijn beroep maakte op de Over Myrjam-pagina. Meer informatie over hoe ik jou - op een totaal ontzorgde manier - help bij het creëren van die klassevolle thuis vind je op de Interieuradvies en -styling-pagina. Op mijn Voor & Na-pagina deel ik graag een aantal foto's met je die een beeld geven van de transformatie die ik in een ruimte kan realiseren.

       

      Reactie plaatsen

      Reacties

      Greet
      4 jaar geleden

      Prachtige tips!!