Wat wordt jouw Kerstthema dit jaar? Lees hier meer over de kersttrends voor 2020!

Gepubliceerd op 20 oktober 2020 om 15:21

Rood, groen en goud... dat zijn de traditionele kleuren met Kerstmis. Of ga je voor donkerblauw, wit, goud, zilver, of wordt het een bonte mengelmoes? De kerstspullen liggen al klaar in de winkels, maar heb jij jouw thema al gekozen? Zelfs als je ervoor kiest om geen boom te plaatsen, het is super gezellig - en zeker in deze bijzondere tijden - om je huis in de kerstsfeer aan te kleden. Of je nu houdt van kitsch, of liever gaat voor glitter en glamour of meer subtiel. Als het buiten koud is, is het fijn als het binnen gezellig is.

 

 

Een overzichtje van de kersttrends voor 2020.

 

Kersttrend #1 - Mountain Lodge

We beginnen met het winterse kerstthema van 2020. Deze stijl komt ieder jaar weer terug! Voor veel mensen is winters nu eenmaal precies het sfeertje dat ze neer willen zetten in de mooiste tijd van het jaar. Het sneeuwlandschap naar binnenhalen, dat echte lodge-gevoel.

Het verschil met de winterse kersttrend van vorig jaar is dat het kleurenpalet nu warmer, zachter en vriendelijker is.

 

Kersttrend #2 - Nature's gift 

Deze tweede kersttrend 2020 is heel vernieuwend! Het is een romantisch, landelijk thema met veel vergrijsde tinten. Een gevoel van bevroren natuur, maar dan gecombineerd met mistig grijs en twee zachte pasteltinten. Hier en daar zitten er wat subtiele groene accenten doorheen. En om het af te maken wat donkerrood, mosterdgeel en subtiel champagnegoud voor de feestelijke sprankeling.

In dit thema is eveneens ruimte voor de super populaire droogbloementrend. 

 

 

 

 

 

Kersttrend #3 - Wonderful Time

Traditioneel wit, groen, zilver en kerstrood: het hoort er gewoon bij. Je kunt dit thema dan ook niet echt een trend noemen. Ook al is de traditionele stijl absoluut aan ontwikkelingen onderhevig! Dit jaar zien we de vernieuwing in de zachte overgang van soft terra (bruinrood) naar het typische kerstrood en een vrolijke, frisse kleur groen erbij.

 

Kersttrend #4 - Christmas Eve
We blijven nog even in de traditionele sferen, en kiezen voor super klassiek. In het palet voor kerst 2020 zitten de kleuren parelwit, licht goud, kerstrood, ossenbloedrood, winter sky en dennengroen. Kan het nog klassieker? 

 

Kersttrend #5 - Wild Glam
Dit thema is heel anders dan de rest. Het is warm, luxueus en glamoureus (zoals de naam van het thema al doet vermoeden). Deze stijl is geïnspireerd op een luxe boutiquehotel dat prachtig gedecoreerd is met warme tinten (zoals soft terra, camel brown en dark brown). En heel veel dierenprints. En verder: exotische takken en tropische bloemen, bewerkte glasballen, diverse diertjes en mooi mandwerk.

 

Kersttrend #6 - Pink Forrest
Het natuurlijke thema is dit jaar helemaal anders. Pink Forest is een sprookjesachtige trend die zich afspeelt in het bos, met veel ruimte voor fantasie en verbeelding. De kleuren in het palet zijn: ossenbloedrood, fluweelroze, blush pink, parelmoer en saliegroen.

 

Kersttrend #7 - Under the Stars

Under the Stars is een home deco kersttrend. Dat wil zeggen: niet zo veel kerst maar vooral veel mooie woonaccessoires in de mix. 

De kleurkaart is neutraal: wolwit, champagne, camel brown en zwart. De bijzondere toevoeging komt van de kleur lila! Het thema werkt verder met prachtige decoraties geïnspireerd op de maan en de sterren. 

 

Wist je bovendien dat...

de traditionele kerstbeer zijn comeback maakt... ? Je vindt ze overal... IN de kerstboom, NAAST de kerstboom, maar ook ERONDER...

 


Kerst zal door corona helaas heel anders zijn dan normaal. Gezellig samen tafelen met familie en vrienden is opeens niet meer zo vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er heel veel opties om kerst ook tijdens corona onvergetelijk te maken!

 

Weet jij al wat je dit jaar gaat doen met Kerstmis om er toch een heerlijke tijd van te maken? 

 

Wat wordt jouw kerstthema dit jaar? 

 

♡♡♡

 

Je las een blogartikel van INTERIORISMO by M, het interieurontwerpbureau van Myrjam Ausloos. 

Leuk dat je op mijn website bent! 

 

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan door middel van de social media knoppen hier beneden. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

♡♡♡

 

Heb jij zin om je huis te restylen en er een écht pareltje van te maken? Maar je weet niet goed hoe hieraan te beginnen? Ik help je graag bij het creëren van een warme en klassevolle thuis.

 

Je kan meer lezen over hoe ik van mijn passie mijn beroep maakte op de Over Myrjam-pagina. Meer informatie over hoe ik jou - op een totaal ontzorgde manier - help bij het creëren van die klassevolle thuis vind je op de Interieuradvies en -styling-pagina. Op mijn Voor & Na-pagina deel ik graag een aantal foto's met je die een beeld geven van de transformatie die ik in een ruimte kan realiseren.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.