7 tips voor je mooiste kersttafel ooit!

Gepubliceerd op 24 november 2020 om 14:45

 

 

 

 

Kerst zal dit jaar door Corona anders zijn dan normaal. Gezellig tafelen met familie en vrienden is opeens niet meer zo vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er heel veel opties om kerst ook tijdens Corona onvergetelijk te maken en toch een heerlijke tijd te hebben met je eigen bubbel.

 

Inspiratiebeeld van intratuin.nl

 

 

 

 

 

Met Kerst maken we toch altijd net even wat meer werk van alles. Je pakt extra uit in de keuken, doet net wat meer je best voor je outfit, het huis is prachtig versierd en er klinkt overal kerstmuziek. Je eettafel hoort er natuurlijk ook prachtig en feestelijk uit te zien. We gebruiken ons mooiste servies, ons beste bestek wordt uit de kast gehaald, een feestelijk tafelkleed wordt over de tafel gedrapeerd en de tafel wordt helemaal in kerststemming gebracht.

 

Inspiratiebeeld van homewithholliday.com

Of het nu voor een kerstontbijt, kerstlunch of kerstdiner is, een mooi en feestelijk gedekte tafel is ook leuk voor jouw eigen huisgenoten.

 

7 tips voor een prachtig aangeklede kersttafel:

 

Inspiratiebeeld van homedeco.nl

 

 

 

 

1. Tafellinnen of niet?

Wanneer je een mooie houten tafel hebt, heeft die tafel niet veel extra nodig. Laat het tafelblad voor zich spreken. 

Indien je toch tafellinnen wil gebruiken, beperk het dan tot een paar linnen tafellopers en/of placemats.

Heb je niet zo’n prachtig tafelblad, geen nood. Een stijlvol linnen of katoenen tafelkleed vormt een goede basis voor een mooi gedecoreerde feesttafel.

Tip: molton onder je tafelkleed doet wonderen, zo weet je zeker dat alles op zijn plek blijft tijdens het kerstdiner.

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Kies voor één specifiek thema

En blijf ook bij dat thema. Zo zorg je voor eenheid en wordt het niet te druk aan tafel. Ga voor natuurlijke materialen eventueel gecombineerd met wat kerstgroen. Of kies een kleur van accessoires die goed bij je servies past.

 

Inspiratiebeeld van ninahendrick.com

 

 

 

 

 

 

 

3. Blikvanger

Wanneer je met kerstgroen of ander groen werkt, leg dit dan in het midden van je tafel. Zo creëer je veel meer rust dan overal een beetje. 

 

Inspiratiebeeld van inrichting-huis.com

 

 

 

 

 

 

 

4. Durf serviezen te combineren

Kleed je tafel aan met mooie onderborden en een servies dat mooi past bij het tafellinnen. Stapel meerdere borden van verschillende groottes en verschillende serviezen op elkaar voor een speelser en nonchalanter effect. Investeer in verschillende unieke stuks die samen toch een sterk geheel vormen.

Inspiratiebeeld van houseoffraser.co.uk

Inspiratiebeeld van homesthetics.net

 

 

 

 

 

5. Servetten

Je feesttafel is pas helemaal compleet met linnen of katoenen servetten. Je kunt ze mooi vouwen of er een mooie servetring om plaatsen – een stijlvolle zilveren of goudkleurige servetring bijvoorbeeld of een servetring van eigen creatie waarbij je eventueel een subtiel takje den met een naamkaartje in of naast de servetring plaatst.

Als je een menu hebt opgesteld kun je deze natuurlijk ook op het bord leggen of links naast het bord.

 

 

 

 

 

6. Het bestek en de glazen

Dek het bestek zorgvuldig op. Het lijkt evident, maar toch is het soms weer even zoeken... Het kleinste bestek voor het voorgerecht leg je aan de buitenkant, het grote bestek voor het hoofdgerecht ligt het dichtst tegen het bord aan. Het bestek voor het dessert wordt pas opgediend met het dessert zelf. 
Zet tenslotte een mooi (wijn)glas schuin boven het bord. Vergeet geen waterglaasjes naast het wijnglas te zetten.

Inspiratiebeeld van crateandbarrel.com

Inspiratiebeeld van homedeco.nl

 

 

 

 

 

7. Maak je tafel af

Decoreer je tafel nu af met mooie kandelaars, lantaarns, theelichtjes, kaarsen, kerstballen.

Begin met de grootste accessoires en werk van daar uit naar de kleinere accessoires. Speel met verschillende hoogtes van de accessoires, dit staat extra leuk!

 

Ziezo, je tafel is helemaal klaar voor een prachtige Kerstmaaltijd.

 

Ik wens jullie alvast veel plezier toe bij alle Kerstvoorbereidingen en vergeet vooral niet er heel erg van te genieten met je huisgenoten!

 

Wat is jouw ultieme eyecatcher op je kersttafel?

 

♡♡♡

 

Je las een blogartikel van INTERIORISMO by M, het interieurontwerpbureau van Myrjam Ausloos. 

Leuk dat je op mijn website bent! 

 

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan door middel van de social media knoppen hier beneden. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

♡♡♡

 

Heb jij zin om je huis te restylen en er een écht pareltje van te maken? Maar je weet niet goed hoe hieraan te beginnen? Ik help je graag bij het creëren van een warme en klassevolle thuis.

 

Je kan meer lezen over hoe ik van mijn passie mijn beroep maakte op de Over Myrjam-pagina. Meer informatie over hoe ik jou - op een totaal ontzorgde manier - help bij het creëren van die klassevolle thuis vind je op de Interieuradvies en -styling-pagina. Op mijn Voor & Na-pagina deel ik graag een aantal foto's met je die een beeld geven van de transformatie die ik in een ruimte kan realiseren.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.